Verhalen van Medemblik

De gemeente Medemblik is veelzijdig. Met het prachtige historische centrum van Medemblik met een gezellige haven aan het IJsselmeer. En een landelijk gebied met schitterende historische dorpen.

In de stad Medemblik wandel je ontspannen een rondje om de haven, pak je een terrasje, koop je de winkels leeg of bezoek je een van de historische en ambachtelijke musea. En heb je Kasteel Radboud al gezien? Bijna allemaal op loopafstand van elkaar.

In landelijk Medemblik kun je heerlijk wandelen over de dijk, fietsen door de polder of een tochtje maken een fluisterboot. Je komt door schilderachtige dorpjes, vaak beschermde dorpsgezichten met antieke stolpboerderijen. Bij boeren in de buurt koop je hun eigen ambachtelijke producten aan de deur of aan de weg.

En wil je even wat anders? Dan ga je uit je dak bij een van de vele evenementen. Of je laat je culinair verrassen.

De inwoners zijn niet voor niets zeer trots op hun omgeving. De mensen – waarvan de nuchterheid alom geprezen wordt – zetten zich met hart en ziel in voor hun museum, voor hun bezienswaardigheid en voor hun organisatie. De Verhalen van Medemblik komen voort uit deze trots en toewijding. Hier delen de mensen hun eigen verhalen, hun kijk op de omgeving en het enthousiasme dat ze tot in hun tenen voelen.

Ze delen dat graag met u. Via de Verhalen van Medemblik krijgt u een voorproefje van de gemeente Medemblik. Komt u ons een bezoek brengen om het met eigen ogen, oren, neus en mond te ervaren?